Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré

Restauratie en renovatie zaal en voorhuis Koninklijk Theater Carré

In fase 2 is de theaterzaal gerenoveerd en de foyerruimte uitgebreid. Dit houdt onder meer in dat beenruimte, klimaatbeheersing en theatertechnische voorzieningen in de zaal zijn aangepast aan de huidige normen. Het zaalplafond is verhoogd waardoor er boven de toneelopening weer ruimte ontstond voor een timpaan zoals dat vroeger ook aanwezig was. Bovendien werden hierdoor de oorspronkelijke glas in loodramen van de zaal weer zichtbaar. Toiletten en garderobes zijn vernieuwd en uitgebreid en de entree is van een draaideur voorzien. Verder is boven in de kap een foyer gemaakt. Een deel van het bolle dak is door glas vervangen, waardoor de bezoeker een schitterend uitzicht over de binnenstad van Amsterdam heeft. Tijdens de werkzaamheden zijn in de zaal schilderingen gevonden die na restauratie een plaats hebben gekregen in de bovenfoyer en in de omloop rond de zaal.

Opdrachtgever: Koninklijk Theater Carré
Architect: Greiner Van Goor Huijten bv, Amsterdam