Recreatieschap Spaarnwoude

Recreatieschap Spaarnwoude

Recreatieschap Spaarnwoude + verbouwing boerderij

Nieuwbouw kantoor Recreatieschap Spaarnwoude

Het kantoor is gesitueerd op het weiland achter boerderij “Zorgvrij”. Een deel van dit weiland is afgegraven, waardoor het kantoor op een punt aan het water is komen te staan. Het gebouw heeft een zogenaamde lineaire organisatie gekregen: een gangzone met aan weerszijden kantoorruimten en overige ruimten, over twee bouwlagen. Hierdoor is het kantoor een compact en efficiënt gebouw geworden met betrekkelijk korte looplijnen. Ter plaatse van de entree, de grote vergaderruimte en de kantine zijn vides gemaakt zodat er aan de gang een aantal hoge lichte plekken ontstaan waar begane grond en verdieping met elkaar in verbinding staan, hetgeen bevorderlijk is voor het functioneren van de organisatie als één team. In de uitvoering van het gebouwontwerp is voldaan aan verreweg de meeste criteria van het Nationaal Pakket Duurzaam bouwen Utiliteitsbouw.


boerderij Zorgvrij tot informatie- en educatiecentrumspaarnwoude
voor het Recreatieschap Spaarnwoude
Het karakter van de boerderij is zoveel mogelijk intact gelaten. Op de begane grond zijn een informatiebalie, ruimten voor evenementen en de vaste expositie, een groepsontvangstruimte en een horecahoek gecreëerd. Op de verdieping bevinden zich klaslokalen, de wisselexpositieruimte die als een transparantblok op poten in de evenementenruimte is gezet, en de omloop die zicht biedt op de evenementenruimte.


Opdrachtgever: Recreatieschap Spaarnwoude
Architect: Greiner Van Goor Huijten bv, Amsterdam